90ndate pakike Ebayst

Öeldakse, et Ebay algusaastatel võis sealt hea hinnaga leida üsna haruldasi asju, kuid nüüdseks on ostjate-müüjate teadlikkus tõusnus ja ajad muutunud. Kuid aeg-ajalt tasub sinna kiigata ning mõistliku raha eest mõned plaadid osta.

Seega viis uut-vana vinüüli. Esimesena rändas nõela alla 90ndate algupoolel tegutsenud Šoti plaadifirma Limbo ühe põhiartisti Gypsy 12-tolline. “Funk De Fino” on leebem hilisõhtuse house‘i sugemetega rahulik pala, kuid teise poole “Varisuvia” rebib end maast lahti ning laseb valla acidi ning reipa progressiivse biidi. Järgmisena kaks plaati Berliini legendaarselt MFS-plaadifirmalt. Voov läks ajalukku “It’s A Gas” nimelise palaga ning plaadi “Extra Power & Enjoyment” tuleneski ootusest, et tegu sarnase saavutustega. Paraku ei ole sellest midagi rääkida, vaid -10 pitchiga kuulates saab ettenähtud 45se kiiruse juures mingi elamuse. God’s Braini toodang oli paremast puust ning andis sobiva annuse trance‘i.

Kõige tehnolikum oli valikust Planet of Drumsi “Acid Over Manhattan” meeleoluka pildikesega Ameerika fotoarhiivist, mis tegi kõlavaid avaldusi acidi vallas ning sobitus hästi ühte ritta sama seeria teiste väljaannetega. M/S/O “Trax” on märgilise tähendusega, sest tegu minu esimese vinüüliga Pod Communicationilt. 90ndate alguses Frankfurdis tegutsenud leibel oli keskses rollis 14.11.1992 Helsingi Paasitornis toimunud reivil “Temple”. Tookord müütas üks tüüp (võis olla omanik Olaf Finkbeiner) peol ka Pod’i plaate, aga eelarve ei lubanud temaga kaupa teha. “Temple’ist” kunagi pikemalt, niipalju kui meeles on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *